Olen pitänyt ihan tietoisen tauon huovuttelusta ja korttiaskartelusta. Tuli sellainen olo, että pitää vähän miettiä koko tekemistä uudelleen, kun tuntui, että aina vaan "pitäisi" tehdä jotain myytäväksi tai lahjaksi ja hommasta oli kadonnut se oma tekemisen ilo ja spontaani luovuus. En halua, että harrastus on liian suunniteltua tai että pitää tehdä sarjatuotantona jotain kuin kone. No, nyt sitten alkoi jälleen käsillätekeminen kiinnostaa ja löysin itseni keskeltä helmien maailmaa. Korujen tekeminen on kiinnostanut jo pitkään, mutta nyt sattui kohdalle sopivasti korukurssi tässä asuinalueella ja innostus helmikoruihin vei heti mukanaan! Nyt odotankin kieli pitkällä tilattuja helmiä ja tarvikkeita, että pääsen taas näpertelemään.

Ehkä tästä lähtee käyntiin nyt uusi tekemisen aikakausi. Ehkä kirjoittelen tänne myös jatkossa enemmän, nythän tämä on ollut vain tällainen "kuvapankki", mihin olen koonnut tekeleeni, että muistaisin itsekin mitä on tullut tehtyä.

Tein helmikurssilla myös käsikorun punaisista helmistä, mutta harmiksen se oli hiukan liian iso ja pääsi jossakin ulkona tipahtamaan melkein heti kurssin jälkeen sormikkaita riisuessani. Täytyy taas pahoitella kuvien laatua. Valokuvailen mielelläni ulkona, mutta jotenkin tähän tuotekuvaukseen ei jaksaisi keskittyä. Aina tulee huonossa valossa illalla näpsäistyä kuvat pikapikaa, kun nehän sitten pitää juuri silloin saada heti koneelle ;)

Tässä ensin solmutekniikalla tehty kaulakoru. Vahattu puuvilla nauha laitettiin siis kaksinkerroin ja tehtiin solmuja aina toiseen nauhaan helmen molemmin puolin, jolloin toinen nauha kulki helmen takaa. Nauha leikattiin auki, jolloin tuli ikään kuin kaksi erillistä nauhaa. Nauhat solmittiin edestä yhteen ja viimeinen helmi (riipus) pujotettiin yhdestä nauhasta läpi, muut nauhan päät (kolme) vedettiin tiukaksi helmen takaa ja solmittiin sen alapuolelta yhteen. Lopuksi langoista leikattiin sopivan mittaiset. Nauhaa kannattaa varata todella reilusti sillä yllättävän paljon menee noihin solmuihin ja viimeisen helmen pujotus ja solmiminen menee hankalaksi jos ei ole vähän ylimääräistä varaa.

 

 

 

 

Käsikorun tein liiloista puuhelmistä ja pienistä metallihelmistä silikoniseen lankaan. Pujoteltuani sopivan määrän helmiä, laitoin solmun jonka päälle hiukan pikaliimaa ja päälle toinen solmu umpisolmuksi. Yksinkertaista :)

 

 

Lopuksi tein rannekoruun sopivat korvakorut. Helmet eivät ihan pääse nyt oikeuksiin, kun on niin tumma tuo kuva, mutta liilat helmet joissa on vähän kullan kimallusta ja lainemaisia mustia juovia. Ensin pujotin korutappiin metallihelmen, sen jälkeen lasihelmen, taas metallihelmen ja lopuksi taivutin korutapin pään lenkiksi. Väliin vielä yksi renkula, joka kiinnitettiin valmiiseen korvakorukoukkuun.