Tämä on ollut poikkeuksellinen vuosi monella tapaa, mutta yksi yllättävä käänne tässä loppuvuodessa oli, että minulta jäi joulukortit kokonaan askartelematta! Näinkin kortteihin hurahtanut jouluihminen, voi siis päätyä tällaiseen tilanteeseen :D Päätöstä oli auttamassa kylläkin joulukuussa kärsitty vatsatauti ja sen perään kroppani vallannut flunssa, joiden ansiosta askarteluinto ja -energia olivat aika vähissä. Olisin voinut vielä viime hetkellä alkaa askartelemaan yötä myöten (vanha minä olisi varmaan siihen taipunut), mutta ajattelin kuitenkin säästellä itseäni. Eikä mitään katastrofia tapahtunut, vaikka yhtenä vuotena minulta jäi nyt kortit kokonaan lähettämättä ;)

Muutamat korut syntyivät kuitenkin mm. helmiaskartelupäivän aikana, joka järjestettiin joulukuun alussa.

Pahoittelen jälleen heikkolaatuisia kuvia. Pikaisesti sain sentään napattua kuvat kännykälläni ennenkuin ne menivät lahjapakettiin :D

Tässä joulukuussa vuosia täyttäneelle ystävälleni tehdyt kaulakoru, rannekoru ja onnittelukortti:

Jos kuvasta ei saa selvää niin erikokoiset puuhelmet ovat liilan värisiä ja ne on pujoteltu ohueeseen vahattuun mustaan puuvillanaruun ja väliin on laitettu solmuja.

Tässä vielä kaulakoruun sopiva rannekoru

 

Ja kortti, joka on leimattu Penny Blackin leimalla ja väritetty vesiväreillä. Kuva ja teksti on kehystetty hopeisella kimalleliimalla ja alle on laitettu kullan ja hopean väristä nauhaa, josta myös rusetti on tehty.

 

Tässä myös rannekoru, jonka tein punaisista lasihelmistä ja metallihelmistä. Kuva ei valitettavasti tee oikeutta kauniille lasihelmille, mutta idea tästä kuitenkin näkyy. Koru on koottu koruvaijeriin.

 

Joululahjaksi tein lisäksi tuollaisen samanlaisen kaulakorun äidilleni, mutta turkoosin värisenä. Ja sitten kokeilin ekan kerran tällaisia konvehteja, joiden ohjeen löysin netistä:

 

Konvehdit oli yksinkertaista ja helppoa valmistaa ja niistä tuli tosi hyviä. Näitä varten jauhoin minttudominot monitoimikoneella jauhoksi, lisäsin sekaan vaniljatuorejuustoa ja pyörittelin palloiksi. Pallot pyörittelin sulatetussa suklaassa (Fazerin sininen), johon oli lisätty hasselpähkinärouhetta ja päälle ripottelin nonparelleja. Sitten vaan kylmään kovettumaan. Voin jakaa tarkemman ohjeenkin, jos joku sitä haluaa.